Twisting

Twists, draaiingen, werken sterk op de organen in de buik. De organen worden als het ware samengeperst. De bloedcirculatie verbetert en daarmee ook de spijsvertering. Twists zijn dan ook zeer geschikt voor klachten aan bijvoorbeeld maag, darmen, lever en galblaas, maar ook voor nier- en bijnierklachten. Sommige twist werken op de buikorganen in de onderbuik, andere meer op de organen in de bovenbuik. Hoe moeilijker de twist is, des te krachtiger is vaak de uitwerking. Twists kunnen als effect hebben dat je het erg warm krijgt omdat de bloedcirculatie tijdelijk omhoog gaat, of dat je naderhand veelvuldig naar het toilet moet. Dat laatste is een goed teken, de afvalstoffen worden afgevoerd.

Bij draaiingen draaien we als het ware om de wervelkolom. Ze hebben dan ook een gunstig effect op de rug; ze zorgen voor soepele rugspieren. Ook openen ze het borstgebied en de schouders wat voor de meesten van ons een stijf gebied is. Bij twisten is het soms lastig om goed door te ademen. Een buikademhaling is onmogelijk omdat je draait met het middenrif, desondanks kun je gewoon door blijven ademen. Eenmaal uit de houding dan keert de normale ademhaling weer terug.

Laten we vandaag de wereld eens van opzij en vanuit een omgekeerde houding bekijken. Net als vorige week laten we natuurlijk alle oude gewoonten en patronen achter ons. We vergeten de angst, de beperkingen van ons lichaam en we concentreren ons op het hier en nu, op de mogelijkheden die het lichaam heeft als de geest zijn verzet opgeeft. Misschien verras je jezelf vandaag.
Twisten jullie mee?

Namasté,

Majanka

Posted in Inspiratie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*